top of page
kép.jpg

coaching

Hogyan szegezd tekintetedet tudatosan befelé, feltérképezve erőforrásaidat? Hogyan találhatsz rájuk, és hogy szabadíthatod fel ezeket? Hogyan légy Te magad a változás, amit az életedben látni szeretnél?

Egy coaching folyamat pont erről szól: önismeret, tudatosítás, új nézőpontok

feltérképezése, a belső erőforrások felszabadítása. Eszközök gyűjtése a problémáiddal való megkűzdéshez. Egy konstruktív folyamat, aminek a végén a kitűzött célod áll. Támogatást és kereteket kapsz hozzá, hogy biztosan haladhass felé.

A coaching egy támogató szakma , ami az "Itt és Most-ban" dolgozik és a Jövőre fókuszál. A múltat nem hagyja figyelmen kívül, de nem célja, hogy a múlt eseményeit feldolgozza, csak mint tudatos információ használja fel a jelenben,  segítve ezzel a folyamatot, elmozdulást az elakadásból.

Life coachként nagyon sok különböző élethelyzettel és elakadással találkozom, a közös pontjuk egyfajta mozdulatlanság érzése, megrekedés egy élethelyzetben egy problémában, egy érzésben. Amiben segíteni tudok, az a NÉZŐPONTVÁLTÁS ami beindítja a MOZGÁST, amivel képessé válsz a VÁLTOZÁSRA, ELMOZDULÁSRA.

 Ítéletmentes tér és a  külső szem
Egy hely, ahol nincs elvárás, egy hely ahol nincs ítélet. Így végre nincs zaj,és meghallgathatod az egyetlen embert aki tudhatja, kitalálhatja a megoldást...MAGADAT. És én is ezt teszem. Minden figyelmemet neked adom. Nem adok tanácsot, nem mondom meg mit kéne tenned.. hallgatlak és közben használom a "külső szem" erejét: segítek ránézni olyan dolgokra, amit a "benne élő" nehezen lát, mert túl közel van hozzá. Ezek hozzák az új nézőpontokat. Az új nézőpontok pedig az elmozdulást, változtatást.

Miben segíthetek?

önszabályozás

öngondoskodás

önmegvalósítás

Image by Cosiela Borta
Image by Marcos Paulo Prado

 ÉRZELEMKEZELÉS

 • Nagyon sokszor érzem, hogy kiszolgáltatottja vagyok az érzéseimnek es a kívülről jövő hatásoknak, ami miatt újra és újra elvesztem a  satbilitásom, kontroll érzését, rámtör az önbizalomhiány. 

 

 • Szeretném megtanulni, hogyan kell  kimászni ebből az örökké  “hullámzó viharos tengerből”, egy lépést hátrébb állni az érzéseimtől, hogy tisztábban lássak, vissza kapjam a kontroll érzését, és az önbizalmamat, hogy kezemben van az irányítás.l.

Image by Cosiela Borta
Image by Marcos Paulo Prado

TUDATOSÍTÁS

 • Nehezen tudok távolságból ránézni most és  elemezni és megérteni a velem történő dolgokat, az érzelmeket amiket átélek. Túlságosan erősen hatnak rám. 

 

 • Szeretnék tisztábban rálátni az életem jelenlegi  eseményeire, döntéseimre, a bennem zajló érzésekre. 

Image by Cosiela Borta
Image by Marcos Paulo Prado

SZORONGÁSKEZELÉS

 • Úgy érzem nem tudom kontrollálni a félelmeimet, negatív gondolataimat, és nagyon gyakran teljesen elveszebennük. Ilyenkor ledermedek, és nem tudok megmozdulni.

 • Meg akarom tanulni, hogyan lehet hatékonyan felismerni és hogyan kell kimászni ezekből szorongó, negatív spirálokból.

Image by Daoudi Aissa
Image by Zo Razafindramamba

KRIZISHELYZET

 • Nehéz élethelyzetbe kerültem. Nagyon elfogytak az energiáim. Nem érzem most magamban az Életerőt, amit megszoktam magamban. Mintha ez nem is én lennék. Mikor jutok már ki ebből a szorongató állapotból? 

 

 • Bármit megadnék az új lendület érzéséért, azért hogy lássam, hogy tudok elmozdulni innen, és végre vissza kaphassam az életvidám, önbizalommal teli Önmagamat.

Image by Dmitry Schemelev
Image by Jordan Bauer

ENERGIAGAZDÁLKODÁS

 • Sokszor kiesek az egyensúlyomból,amiatt hogy van  szélsőségesen használom fe az energiáimat.Nagy gáz. Nagy fék. Nagy berobbanás. Hatalmas kifáradás. Nehezen ismerem fel a saját határaimat.

 • Nagyon vágyom rá hogy egy fentarthatóbb működést alakítsak ki, hogy megszünsejenek ezekkel a szélsőségességgeé járó kifáradt, sokszor szorongó állapotok. Stabilabilitsást szeretnék, egy jó ritmust amiben könyedebben tudok előre lépkedni.

Image by Cosiela Borta
Image by Marcos Paulo Prado

HATÁROK

 • Nagyon nehezen mondok nemet, nehezen húzom meg a határaimat. Emiatt időről időre "teljesen elfogyok" , és már nem tudok adni magamból.

 • Szeretném sokkal jobban felismerni az igényeimet , és megtanulni kommunikálni őket. Eszközök kellenek, amivel mindezt megtehetem!

jeremy-bishop-74123-unsplash.jpg
Image by Dan Asaki

ÉLETTERVEZÉS

 • Nem vagyok jól a bőrömben. Minden nap magamban érzek egy feszültséget, bizonytalanságot, nem tudom jó helyen vagyok-e, jó irányba haladok-e (a munkámban, egy párkapcsolatban, egy élethelyzetben) Min kéne változtatnom, és hogyan?

 • Meg akarok bizonyosodni arról, mi az amit igazán szeretnék. Megtalálni az utat, amin végre kétségek nelkül haladhatok tovább. És megalkotni a változás lépéseit.

Image by Cosiela Borta
Image by Marcos Paulo Prado

CÉLALKOTÁS

 • ​​Tele vagyok tervekkel, célokkal, de zsong a fejem.. nem látom, hogyan következnek a lépések egymás után, ezért sokaig toporgok egy helyben. Ez nagyon sok feszültséget okoz.

 • Szeretnék végre jelen lenni, hatékonyan használni az energiáimat, megalkotni a lépéseimet és haladni!

Image by Cosiela Borta
Image by Marcos Paulo Prado

Motiváció

 • ​​Tele vagyok tervekkel, célokkal, de zsong a fejem.. nem látom, hogyan következnek a lépések egymás után, ezért sokaig toporgok egy helyben. Ez nagyon sok feszültséget okoz.

 • Szeretnék végre jelen lenni, hatékonyan használni az energiáimat, megalkotni a lépéseimet és haladni!

*Érzelemkezelés és szorongáskezelés és krizis helyzet kapcsán, nagyon fontos a coaching mint segítő szakma kompetencia határa. Ilyen esetekben mindig tisztázzuk a folyamat elején, hogy tudunk-e , és ha igen,  hogyan, milyen mélységig tudunk ezekkel a témákkal  a coaching keretein belül foglalkozni, esetleg párhuzamosan egyéb (pl. terápiás) támogatásra is szükség van-e.

bottom of page