Talán ez lesz a nagy változtatások éve az életedben? Az év amikor a “földbegyökerezett lábad” erőnek erejével
megmozdítod, és megteszed az első lépéseket, afelé az élet felé, amiben élni szeretnél?
Ahol te irányítod, az életedet, és a félelmeidet, nem pedig a félelmeid irányítanak,uralkodnak fölötted, kényszerítenek alkuhelyzetekbe! Talán ismered az érzést, amikor a négyzetet kalapálod a háromszögbe! Hiába érzed, hogy valami nincs rendben, mikor a félelmeid a füledbe súgják :” jó lesz ez így, ne változtass” Te készséggel engedelmeskedsz nekik.
Alku és kompromisszum. Két külön jelentés számomra! A kompromisszumra szükség van! A kapcsolatainkban, a családban, a munkában. Mindenhol, ahol másokkal kölcsönhatásban létezünk..de hol van vége a kompromisszumnak, és hol kezdődik az alku? Számomra az alku azt jelenti: a lényegi részemből veszítek el valamit, kell lemondanom valamiről. A lényegi részemből, ami azért felelős, hogy képes legyek életre kelni az életemben! A legbelsőbb vágyaim, a legtisztább erőm, a legfelszabadultabb énem… Mind itt laknak. Nem adhatok ezekből!! Hisz akkor mi marad belőlem?
Megmondom: Egy élet, ami zajlik, egy élet ami rendben van, egy élet amiben néha rossz lenni, néha pedig kifejezetten jó. Elég jó. Megteszi. Elfogadható. Szerethető. Kényelmes. Néha unalmas. Néha izgalmas. De valami nem hagy nyugodni… egy apró érzés, ami újra és újra elhatalmasodik. Megtanulod elrejteni, gondolataid milliói hivatottak arra hogy eltegyék lábalól ezt az érzést..de valahogy megint vissza kúszik, veled él, néha látod, néha elfelejted, de úgy igazán sosem. Inkább csak jól elrejted.
Ez az apró kúszó érzés pedig nem más, mint a LÉNYEGI RÉSZED! Aki elfogadja a döntésed. Kénytelen, hisz nem tehet mást, de amint akad, egy pillanatnyi esélye a szemed elé kerülni, tudomásomra adni, hogy itt van, és hogy hiányzol neki, megteszi! Élni, és éltetni akar!
Talán alkut kötsz, és lemondasz valami nagyon fontosról magadban! Szorít a cipő, de tovább sétálsz benne, mert félsz ha leveszed, a semmibe zuhansz. Pedig ott van a föld a lábad alatt, ott van az erőd, hogy megtartsd magad!
Talán ez az az év, mikor úgy döntesz, el hiszed magadról, hogy képes vagy rá!Képes vagy rá,hogy Te irányíts, alkosd az életed! Teret adsz a lényegi részednek, és figyeled a csodát, ahogy ettől megváltozik körülötted az egész világ!
 
Szeretettel, Zsófi